RODBEHANDLINGER

​De fleste rodbehandlinger skyldes, at et hul i tanden når helt ind til nerven, så bakterier trænger ind og giver betændelse i nerven.

​En rodbehandling kan også blive nødvendig, hvis en fyldning ligger for tæt på tandnerven. Klinikken anvender moderne og veldokumenterede rodbehandlingsteknikker, som afkorter behandlingstiden og øger succesraten betydeligt.

Rodbehandling foretages i lokalbedøvelse og er normalt en smertefri behandling.

Hvis det ikke er muligt at bedøve tanden effektivt, skyldes det som regel kraftig betændelse, som antibiotika, f.eks. penicillin, vil kunne slå midlertidigt ned, så det bliver muligt at bedøve effektivt.

RODBEHANDLING SVÆKKER TÆNDERNE

​Optimal genopbygning af tanden afhænger af hvor meget tand, der er tilbage.

En del rodbehandlede tænder fyldes med plast, men er der tale om kindtænder med stort tyggetryk, anbefales porcelæns- eller guldkrone, fordi risikoen for at en kronebehandlet tand flækker er meget lille (se kroner og broer).

Hvis en tand flækker på langs, kan den ikke reddes, og må derfor fjernes.

Derfor anbefales altid kronebehandling på alle rodbehandlede tyggetænder med stort tyggetryk. En rodbehandlet tand som er genopbygget korrekt, kan holde hele livet.

Det ændrer dog ikke ved det faktum, at alle rodbehandlede tænder lever et mere udsat tandliv med risiko for komplikationer, som i værste fald kan føre til tandtab.

Åbningstider

Mandag: 8.30 -15. 30

Tirsdag: 8.30 -17.00

Onsdag: 8.30 - 12.30

Torsdag: 8.30 - 15.30

  Fredag: 8.30 - 14.30

Adresse​

Ny boder 4, 7080 Børkop

CVR. ​ 38 75 84 62

Kontakt

Telefon: 75 86 60 12

E-mail: mail@boerkoptand.dk